Electrische deelauto

Sinds 2009 deel ik mijn auto, aanvankelijk een benzine auto. Sinds maart 2017 een electrische (Renault Zoe). Ik beheer het administratiesysteem, dat gemaakt is door Vincent Overvelde, speciaal voor particulieren en uit oogpunt van milieu. Ik deel de auto nu met 22 anderen. Hiervan zijn er 14 echt regelmatige delers, de anderen delen zeer incidenteel. Bijna al deze delers zijn ook deler van een benzine auto. Als de ene auto bezet is, is de andere soms nog beschikbaar

Ik help anderen graag om ook hun auto te delen en bouwde daarvoor https://uitlegnijmegendeeltautos.nl/

De site waarop we onze administratie bijhouden en reserveringen maken is: 
https://nijmegen.deeltautos.nl/

Je kan verwachten dat je makkelijker de fiets of openbaar vervoer gaat gebruiken als je de vrijheid hebt om te kiezen. Dat geldt ook voor de anderen. Zodoende kan je de auto best met veel mensen delen. Groot voordeel boven andere deelsystemen is dat je nu slechts één keer de uitleg hoeft te geven en de code van je sleutelkastje/verstop-plaats van de sleutel. Het systeem is heel transparant. Alle onkosten gaan erin, zodat je de delers op elk moment kan laten zien hoe duur de auto werkelijk is. Je kan de prijs zelf variëren. Je kan kiezen voor een combinatie van prijs per km of per kWh en eventueel ook een prijs per uur en/of een starttarief. 

De auto wordt bij een van de delers opgeladen; zij heeft een eigen oprit (en zonnepanelen). Anders was het delen heel lastig en een stuk duurder geworden.