Afwerken divers (6 – 10 juni 2016)

 • Johan leemde het wandje onder de vensterbank in de grote werkkamer boven.
  P1030435
 • Hij verwijderde oude tegeltjes in de badkamer. Hier zaten nu lelijke gaten, waar de radiator bevestigd had gezeten. Bevestigde een paar reserve tegels. Hij maakte de klus niet af omdat ik hem vroeg prioriteit te geven aan het platje naast de keuken. Bij een flinke regenbui had ik gezien dat er lekkage was in de kelder.
  P1030434
 • Ook wilde ik graag dat de entree prioriteit kreeg omdat ik misschien op zaterdag veel mensen kreeg die door het huis zouden moeten lopen, omdat ik meedeed aan de open Nijmeegse stadstuinen, voor het eerst. Er kwamen 40 a 50 mensen.
  P1030404
 • We controleerden samen waar het precies lekte. Hiervoor verwijderde Johan de planken en het aluminium profiel. Het bleek de aansluiting te zijn met het huis, precies onder de keukendeur. Regenwater kon makkelijk onder het aluminium profiel door en lekte.
  Johan maakte hier een rand van circa 30 cm breedte met Aquablocker. Hij plaatste een houten latje, zodat de vloeibare massa van de aquablocker niet weg kon lopen. Na drogen lijmde hij een stukje oud vijverfolie erop. Daarna plaatste hij de planken improvisorisch weer terug, maar we testen het maandag nog even. Dan pas schroeft hij alles weer stevig vast.
  Handige tip: gebruik paraffine of afwasmiddel om schroeven makkelijker in hardhout te laten glijden.
  P1030402
 • Tussendoor vulde hij de opening bij de voordeur met cement en een latje ervoor zodat het randje niet beschadigt bij per ongeluk ertegen aan stoten.
  P1030404
  De voormalige entree is nu precies 1 cm hoger dan de gang. We bedachten dat ik tzt het beste eerst de gang op dezelfde hoogte brengen met een plaat of wat anders van 1 cm dikte en daarna alles bedek met vinyl.
  Ik wacht nog even af hoe het deze winter gaat met de verwarming met infrarood panelen. Daarna mogelijk toch vloerverwarming en een gietvloer van pvc. Of anders een gietvloer of klickpvc.

 • Johan maakte ook het randje van de keukendeur een stuk mooier. Ook hier stond eerst een radiator, met bevestigings- en een pijprest. Prachtig geworden!P1030422
 • Tenslotte: kreeg ook de woonkamer een mooie lat, door Eddy gekocht.
  P1030441
 • Gaatjes gedicht, onder andere van de bevestiging van de radiator in de hal.
 • Nagedacht over opmerkingen Eddy tav de entree:
  1: als de voordeur open gaat, komt er veel lucht naar binnen. In de winter is dat doorgaans koude lucht.
  2: er lekt constant wat lucht tussen de deur zelf en het rubber. Ik heb hierover een mail geschreven aan Pladeko met de vraag of we nieuwe rubbers kunnen bestellen voor deze deur. Johan gaat de deur nog nastellen komende week.
  Een oplossing voor beide probemen zou zijn om in de wintermaanden (als het koud is, misschien ook al herfst en voorjaar) een isolatiegordijn op te hangen, op de plek waar ik dat al eerder deed. En ook op dezelfde manier met een trekveer. Circa 1 meter voor de deur. Dan kan ik bij vertrek het dan standaard dicht getrokken dichte gordijn even openen, er door heen lopen, richting deur, dichtdoen, deur openen en vertrekken. Bij binnenkomst idem. De koude lucht blijft dan tussen deur en gordijn.
 • Via Werkspot loodgieter Carlo gevonden die vrijdag om 17 uur in de kleine kamer boven de waterleidingen afzaagde en afdopte. Johan kan deze wand nu komende week stucken. Ik vroeg hem nog als extra klusje 2 leidingen af te zagen in de hal, waar eerder een radiator stond. Met een boor met slijpsteen maakte hij een inkeping, daarna zaagde hij het met een electrische zaag af.
  P1030433