Links

http://www.energieprestatieloket.nl/ : de vier bouwkundigen en architecten die mijn huis renoveerden.  Zij ontwerpen en adviseren crisisvrij over comfortabele, ecologische duurzame, tochtvrije bouwconstructies, energiebesparing en -opwekking. Zij volgen de bouwfilosofie van het gezonde verstand op basis van eeuwenoude bewezen bouwconstructies, Passiefhuis en energieneutraal bouwen van de TU Darmstadt (Duitsland) en Energiesprong.

https://dnaindebouw.nl/ : organiseerde destijds een gratis scrum avond voor particulieren die hun huis energziezuiniger wilden maken. In het kader van ondersteuning en meer informatie over duurzaam en gezond bouwen organiseert DNA in de Bouw regelmatig meetings, excursies en informatiedagen en avonden.

http://www.e-novatiewinkel.nl/: Nijmeegs bedrijf met veel zelfbouwervaring tot gasloos en energieneutraal. Adviseert, ontwerpt, realiseert (projectbegeleiding, bouwbegeleiding).
Prijs Advies Gasloos wonen: € 750,- inclusief BTW.
Optioneel: Advies bouwkundige aanpassingen (prijs op aanvraag)

http://enverion.nl/energie-plus-project/
Lokale ondernemers met expertise op het gebied van duurzaam wonen
Over het Energie Plus project (uit de site): Bij ons kun je individueel, maar ook collectief als (deel)wijk, een compleet pakket  samenstellen. Wij adviseren, installeren, ontzorgen en regelen indien gewenst ook de subsidieaanvragen. Plus! Maar zelfs financiering is mogelijk door de bij ons aangesloten Rabobank. Plus! En ook een overstap van energieleverancier naar Huismerk Energie, waarbij alleen gebruik wordt gemaakt van 100% lokaal opgewekte groene energie, is mogelijk voor mogelijk nóg lagere maandlasten. 

 

https://www.slimmemeteruitlezen.nl/ Voor 20 euro per jaar leest het programma je meterstanden uit, en maakt er grafieken van; neemt ook de graaddagen mee.
slimmemeteruitlezen

https://weerstatistieken.nl/ : vul het dichtstbijzijnde meetstation in (bovenaan) en klik op de gewenste maand en daarbinnen op datum. Dubbelklik op de datum en je krijgt een popupscherm
weervolkel-17-11-2016

http://www.zonurencalculator.nl/
Selecteer het dichtsbijzijnde weerstation, stel een tijdsperiode in en bereken het aantal zonuren. Deel de door jouw zonnepanelen opgewekte energie door het aantal volle zonuren. Deze waarde (kWh/zonuur) blijft door het jaar heen redelijk constant en geeft de opbrengst van jouw panelen weer.

https://www.mindergas.nl/
berekent hoeveel gas je hebt verbruikt over een bepaalde periode en hoeveel je bespaart ten opzichte van diezelfde periode in een eerder jaar. De website combineert jouw gasmeterstanden met temperatuurgegevens van het KNMI. Het op graaddagengebaseerde rekenmodel bepaalt voor iedere dag nauwkeurig het gasverbruik. Door de koppeling met het KNMI wordt de invloed van de weersomstandigheden geminimaliseerd.