Begin van de herfst (begin oktober 2016)

De infraroodpanelen moeten nog worden aangesloten. Ik doe extra mijn best om de warmte binnen te houden, door de rolluiken ‘s avonds dicht te houden en de bovenste pas te openen als de zon schijnt.
De rolluiken beneden doe ik gewoon open als het licht is.

Het is de afgelopen dagen ‘s ochtends nu elke dag ietsje kouder. 19,8 – 19,6 – 19.5 op 9 oktober.
Overdag loopt de temperatuur dan weer op tot rond de 20 graden.
Maar het voelt best aangenaam. Een dik vest helpt. Bewegen ook.

Vandaag even 2 printscreens gemaakt van de energiekosten, mooie grafieken van Qurrent:
qurrent2016gas

qurrent2016electra

Bijna geen gasgebruik meer, alleen nog voor het koken. Komende dinsdag wordt het echt afgesloten en stap ik over op inductie. De kookpaat wordt donderdag aangesloten.

De ventilator in de badkamer boven doet het goed. Alleen als we met ons 2en slapen, geeft de CO2 sensor aan dat hij flink aan het werk moet (boven de 1200 ppm) en dan hoor je de ventilator ook even; als ik alleen slaap haalt de CO2 meter die waarde niet. Hij geeft dan wel signaal aan de ventilator dat hij in stand 1 mag draaien maar dat hoor ik niet. Boven de 800 ppm zou hij dat doen maar heel geleidelijk en zo lang als nodig.
Hieronder 3 pieken, een om half 2 (al een tijdje inslaap); een om circa 8 uur: dat betrof ook de boiler, nodig voor het douchen, en de waterkoker voor de thee. En de laatste om een uur of 11 voor afwas en weer de waterkoker.

9oktober-electra

De WTW in de woonkamer zet ik aan als de CO2 meter beneden het seintje geeft dat het CO2gehalte hoger is dan 1200. Ook hier: in mijn eentje krijg ik dat signaal nauwelijks. Ik zet hem wel eens een kwartiertje aan als ik vind dat het frisser zou kunnen ruiken.
Met zijn 2e is dat wel nodig, maar stand 1 is dan ook net voldoende.