Comfort in huis

Dankzij extra anti-tochtmaatregelen in vooral 2018 vind ik het nu een heerlijk huis om in te wonen.De woonkamer warmt snel op; en ik ben geneigd de thermostaat naar beneden te draaien, omdat ik het gauw te warm vind. Bij mijn bureau staat hij nu op 18 en dat bevalt goed.

Op 6 maart 2016 schreef ik nog: Dit vind ik lastig. Ik ben nog steeds niet geneigd om weinig gebruikte ruimtes te verwarmen. Maar die worden dan dus ook niet warm.
Waarschijnlijk verliezen ze hun eventuele warmte wel iets minder dan vroeger.

In de woonkamer merk ik dat wel. Als ik overdag weg was (winter)  en ‘s avonds thuis kwam, was de temperatuur gedaald van 19 naar 18.5.

Maar in de slaapkamer is het tussen de 14 en 16 graden. Dat was voor de isolatiemaatregelen ook al zo.

Ik probeer nog uit hoe snel de kamer opgewarmd raakt.