Isolatiegordijn

Stof gekocht op internet bij stofnodig.nl in de kleur beige. Ik had aangenomen dat het dezelfde stof zou zijn als deze met aluminium coating a 3,50 per meter 9150 cm breed). Hier staat expliciet bij: 100% polyester doek met warmte werende alucoating.

Bij de door mij gekocht staat slechts: mooie soepele 96% verduisterende gordijnstof, ook als gordijn voering te gebruiken., 2.60 gram per m2.

Maar goed, ik heb de indruk dat het veel warmte tegenhoudt als het buiten warm is en het zal zeker ook de kou wel tegenhouden. Het staat in ieder geval wel mooier dan de aluminiumgordijnen die ik eerder al maakte van stof van de markt. (en die waren al geschikter dan de douchegordijnen die ik daarvoor gebruikte). Ik maakte er twee: een voor de voordeur, de ander voor de keukendeur.

Bij het naaien heb ik gekozen voor kleine plooien en kleine tussenruimtes tussen de plooien. Ik kocht anderhalf keer zo veel stof als de breedte. Hierdoor heb je wel meer runners nodig en moet je het gordijn wel vastbinden als je het openschuift.

Kosten: €76,45: Gordijn voering Black-out beige 1.50 breed.
Lengte: 10,00 m a  € 6,95 per  meter.