Isoleren en afwerken ruimtes onder de vensterbanken (voorheen radiatoren)

We besluiten deze nu lelijke ruimtes te isoleren met houtvezelplaat en af te werken met leem, op dezelfde manier als boven het raam.
Johan zet de houtvezelplaat vast met kunststof pluggen. Hij begint op woensdag. In de 3 dagen van deze week werkt hij 3 ruimtes onder de vensterbank af (woonkamer beneden, grote slaapkamer boven, klein werkkamer boven). Volgende week, als ze droog zijn, krijgen ze nog een laagje witte verf. Dan komt ook de grote werkkamer boven aan de beurt.

Tussendoor zijn er nog wat kleine klusjes, zoals:

  • afzagen van nog uitstekende stukjes radiatorpijp; dichtmaken van de grote gaten waar de radiator eerder aan de muur was vastgemaakt.
  • het kleine platje naast de keukendeur, buiten, lekt. Er liep bij heftige regenval water in de kelder.
    Op 4 plekken heeft Johan dit goed dichtgemaakt (zwarte vlekken middelste foto hieronder ), maar later bedachten Eddy en Johan dat het waarschijnlijk lekt via de aansluiting op de muur. Dit was nooit een probleem omdat er altijd een flinke glazen overkapping boven heeft gezeten.
  • op mijn verzoek heeft Johan de blauwe tegeltjes verwijderd van de wand van de werkkamer. Hier zat eerst nog een wastafel. Hij gaat dit volgende week nog netjes afwerken.

Nog één week te gaan en dan zit Johan’s werk erop.