Speedheat: zgn infrarood vloerverwarming?

Zogenaamd, want op de website van speedheat staat doodleuk als 2e alina:
Voordelen van infraroodverwarming
Infraroodverwarming verwarmt ons net als de zon. Deze warmte verplaatst zich niet via de circulatie van warme lucht (zoals bij radiatoren of convectoren), maar wordt direct opgenomen door objecten en ook ons eigen lichaam; het is gezonder en voelt behaaglijker. We zetten de thermostaat gemiddeld zelfs 2 graden lager, waarmee we zo’n 14% energie besparen!
LEES MEER OVER INFRAROODVERWARMING

Gelogen is het niet, want iedere verwarming heeft wel iets aan infrarood. Maar deze verwarming is puur electrisch en dus peperduur.

We hebben ons laten voorlichten door een franchisenemer voor dit product in de buurt en ik was bijna gezwicht voor zijn mooie praatje; de prijs en het gemak. Het wordt in één dag gelegd; je moet alleen voor een kale vloer zorgen. 2000 euro zou het kosten voor mijn woonkamervloer.

Maar Eddy van Haren was erbij en temperde mijn enthousiasme: we zouden eerst meer documentatie willen zien en ook zouden we graag eens een woning zien waar het is toegepast. Op de website staat over deze vloerverwarming: “Het meest opvallende kenmerk van Speedheat vloerverwarming is de flexibele, elektrische draad zelf die slechts 1 mm dun is. Dit biedt het belangrijke voordeel dat de totale opbouwhoogte niet hoger hoeft te worden dan 2 mm inclusief de afwerklaag waar u de topvloer direct op kunt leggen.”

speedheat1

De toegezegde documentatie hebben we, circa 5 maanden na ons bezoek nog steeds niet gekregen, ondanks diverse herinneringen.

Op internet vond je vooral klachten dat het een peperdure verwarming is. Maar die pagina is anno eind 2017 opgedoekt, ik vind nog wel, vooral positieve ervaringen op https://nl.trustpilot.com/review/www.speedheat.nl 
Deze gaan over het gebruik en niet over de kosten.

Maar gesteld dat het gewoon electrische verwarming is: hoe zuinig is dat?
Op https://www.vloerenverwarming.nl/elektrische-vloerverwarming/ staat dat het alleen als hoofdverwarming zinvol is als het huis zeer goed is geisoleerd.