week 9 t/m 13 nov.: voorkant

(NB: een deel van de voorkant is de week hiervoor al gedaan; https://1energiezuinighuis.nl/week-2-tm-5-nov-definitieve-stuclaag-en-dakisolatie/)

Deze week krijg ik mijn achtertuin bijna terug, want het werk aan de achterkant zit erop. Er is nu tijd om afval weg te brengen.
Ik heb via marktplaats mijn rolluiken verkocht.

Het team werkt nu verder aan de voorkant: Gerrit bevestigt het aluminium profiel bij de voordeur, ook verwijdert hij een stuk van het rooster bij de voordeur, zodat de muur ook daar goed gestukt kan worden; Johan werkt aan de andere profielen: houtwolplaten schuin afzagen, vastzetten.

Maandag:

Dinsdag: geen foto’s, regenachtig en zelf druk met andere dingen
Woensdag:

Donderdag: met stucadoor Karel: gezamenlijk hoekjes plaatsen, weefseldoek er op en een eerste laag mortel. Eddy groef rand in de bodem uit, zodat ook de muur onderaan vrijkwam tbv stuken.(2e rij middelste foto)
Rolluiken verkocht via marktplaats (laatste foto)

Vrijdag: Johan stukt de onderste rand. ‘s Ochtends was er code oranje voorspeld: volgens de buienradar zou tussen 4 en 5 zou een smalle band overtrekken met harde windvlagen, regen, hagel. Later zakte dat naar geel. Gerrit en Johan proberen het oranje zeil vast te maken aan de steiger zodat het zeil de muur zou kunnen beschermen. Dat lukt niet vanwege te sterke wind. (foto’s onderste rij)

Dave Rieken maakt een begin met het vastmaken van een spatwaterkering aan de noordkant (foto 2e rij midden). Samen met broer Rob maakt hij de klus af op 20-11.

Ik zelf begin op woensdag al op het dak met het terugleggen van vliesdoek, substraat en groendak en grind rond de schoorstenen. Het wordt niet meer zo strak als het was. Het zijn sterke sedumplanten, soms kan ik ze verplaatsen met net en al; soms als polletje. In het voorjaar ga ik zelf experimenteren met andere planten. Nu het toch niet meer strak is, durf ik dat wel aan. Eerder had ik dat zonde gevonden…
Ik vind het erg prettig om zo op het dak te werken, met uitzicht op de wijde omgeving, fijn om de planten eindelijk weer op hun  plek te zetten.