Isolatiegordijn gemaakt voor de keukendeur

Update: 2018: mooiere gordijnstof gekocht, met mogelijk nog betere werking, zie  https://1energiezuinighuis.nl/isolatiegordijn/

De keukendeur en de voordeur hebben geen rolluik; hier kan ‘s nachts nog steeds koude lucht doorheen. Vandaar dat ik nu voor de keukendeur een isolatiegordijn heb gehangen; aan de binnenkant met de reflecterende kant naar binnen. De warmte moet immers weerkaatst worden.

Ik heb nog steeds de verwarming (infraroodpanelen; ze zijn ook nog niet aangesloten) niet nodig; vanochtend was het in de woonkamer 20.7 graden en nu is het 20.4. Nog steeds heel aangenaam.

Het gordijn werd helaas iets te kort; misschien later nog een stukje eronder zetten. Deze isolatiestof was gewoon op de markt te koop; ik geloof a 3 euro per meter. Ik heb nu even snel een oude gebruikt, die eerst in de slaapkamer hing. Ik maak hier nog wel een keer iets mooiers voor. Het hangt aan een douchegordijnstang. Hij hangt er nu tot april denk ik; dan haal ik hem eenvoudig weg en heb ik weer alle daglicht in de keuken.